۳۵ سال تلاش و سازندگی | فتح قلههای علم و فناوری چگونه ممکن شد؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا - عباس ولیپور افروزی؛ دانشگاه آزاد اسلامی یک مؤسسه غیرانتفاعی عامالمنفعه بوده و از هیچگونه بودجه دولتی برای پیشبرد اهداف خود استفاده نمیکند، شهریههای دریافتی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نیز بهطور میانگین چند برابر کمتر از هزینه سرانه دانشجویان دانشگاههای دولتی است که از بودجه عمومی دولت تأمین میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل ۲۵ خرداد ۱۳۶۵ هجری شمسی به همت مرحوم سیدعلی طبریپور با هدف بالابردن سطح اطلاعات علمی مردم در زمینههای مختلف و تربیت نیروهای متخصص و متعهد برای رفع نیازهای علمی و فنی جامعه با راهاندازی سه رشته پزشکی، مامایی و پرستاری در مقطع کارشناسی و ۱۷۰ دانشجو وارد جرگه مقدس آموزش عالی شد.
از آن سال تاکنون واحد دانشگاهی بابل توانسته است به پیشرفتهای چشمگیری در عرصههای مختلف علمی نائل شود. با تلاش و کوشش رؤسای دانشگاه و کارکنان خدوم، چهره این دانشگاه از نظر کیفیت، کمیت، فضای آموزشی و ارتقای سطح علمی با بهترین دانشگاههای کشور قابل مقایسه است بهطوریکه درجه سازمانی این واحد دانشگاهی با چند پله جهش از متوسط به بسیار بزرگ نوع الف تغییر کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل با ۳۵ سال فعالیت و تلاش و بالندگی در عرصه علم و دانش و پژوهش توانسته بهنوبه خود در سطح کشور و منطقه نقش ارزشمندی ایفا کند و در زمینه ایجاد اشتغال توانسته است با تربیت نیروهای کارآمد و متخصص سهم بسزایی در کاهش بیکاری در جامعه داشته باشد.
سایت بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در کیلومتر ۳ اتوبان بابل- قائمشهر، دارای ۲۹۵ هزار و ۹۱۸ متر مربع زمین، ۷۴ هزار و ۹۲۰ متر مربع فضای آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی، سالن ورزشی چندمنظوره و دارای استاندارد بینالمللی به مساحت ۶ هزار و ۳۰۰ متر مربع دارای تجهیرات مدرن به ظرفیت ۳ هزار و ۲۰۰ نفر صندلی تماشاچی و سالن کنفرانس با تجهیزات کامل صوتی و تصویری و سایت کامپیوتر مجهز، ۳۶ آزمایشگاه مدرن و استاندار، ۲۰ کارگاه آموزشی، ۱۲۸ رشته آموزشی، حدود ۵ هزار و ۷۰۰ دانشجو، ۱۲۸ نفر اعضای هیئت علمی تماموقت، ۱۷۵ کارمند و ۱۵۰ نفر حقالتدریس است که از بیش ۳۶ هزار دانشآموخته فارغالتحصیل این دانشگاه اکنون در مشاغل مختلف جامعه کاری کشور فعال هستند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در مدت حیات خود به جز ساخت ساختمانهای آموزشی، پژوهشی، دارای سالنهای متعدد آزمایشگاهی مجهز به تجهیزات پیشرفته آموزشی و تحقیقاتی، لابراتوار زبان، امکانات دیداری و شنیداری مناسب، برگزاری همایشهای ملی، منطقهای و داخلی و بیش از ۳۰۰ باب کارگاه آموزشی برای اعضای هیئت علمی و کارکنان است.
تصویب صدها طرح پژوهشی با رویکرد نوآوری و تولید، طرحهای موفق پژوهشی، ارائه مقالات ISI و دستاوردهای بزرگ علمی، فرهنگی و دانشجویی، تشکیل کانونهای متعدد دانشجویی، فعالشدن حوزه انتشارات دانشگاه، چاپ فصلنامه تخصصی فقه و مبانی حقوق اسلامی با درجه علمی، پژوهشی و جامعهشناسی مطالعات جوانان و فصلنامه علوم تکثیر آبزیپروری و کتب متعدد دانشگاهی، راهاندازی بزرگترین کتابخانه با بیش از ۸۶ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب نمونههایی از فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی بابل است.
تدفین دو تن از شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس برای بهرهمندی دانشجویان، استادان و کارکنان از معرفت معنوی شهدا در فضای علمی و فرهنگی کنار جنب مسجدالزهرا(س) دانشگاه و ایجاد یادمان شهدا از افتخارت واحد دانشگاهی بابل است.
دانشکده علوم پزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل از معدود دانشگاههای شمال کشور است که در حوزه علوم پزشکی پیشتاز بوده و سند تأیید ادعا راهاندازی این دانشگاه در سال ۱۳۶۵ با دو رشته پرستاری و مامایی است. دومین پیشتازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در حوزه علوم پزشکی و همکاری و تعامل بسیار مطلوب با دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل بوده است که سبب شد شهرستان بابل قطب پزشکی شمال کشور شود.
سال ۱۳۶۸ رشته علوم آزمایشگاهی واحد بابل هم مجوز فعالیت گرفت و پذیرش دانشجو در رشته علوم آزمایشگاهی در همان سال آغاز شد و تاکنون ۶ هزار و ۶۹ دانشجو در سه رشته پرستاری، مامایی، علوم آزمایشگاهی از این واحد دانشگاهی فارغالتحصیل شدهاند که اکثراً در بیمارستانهای این شهرستان فعال هستند.
راهاندازی دانشکده علوم پزشکی، جذب اعضای هیئت علمی در گرایشهای مختلف علوم پزشکی در مقاطع دکتری، اختصاص یک ساختمان مستقل به دانشکده علوم پزشکی، اخذ مجوز رشته کارشناسی بهداشت، ایجاد دفتر EDO دانشکده، تشکیل کمیته تحقیقات دانشجویی، مجوز کمیته اخلاق دانشگاهی و ارتباط تنگاتنگ با نظام پرستاری کل کشور و انتخاب دانشجوی پرستاری بهعنوان رئیس نظام پرستاری دانشجویی از مهمترین فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در حوزه علوم پزشکی است.
دانشکده سما
مرکز آموزشی و فرهنگی سما واحد بابل از سال ۱۳۷۴ فعالیت آموزشی و فرهنگی خود را با راهاندازی یک مدرسه آغاز کرد و سال ۱۳۸۲ موفق به اخذ و راهاندازی آموزشکده فنیوحرفهای سما با رشتههای کودکیاری، ساختمان، صنایع چوب و کاغذ، نقشهکشی عمومی، نقشهکشی معماری، گرافیک و الکترونیک شد.
این مرکز آموزشی در بخش مدارس نیز به جز دوره دوم متوسطه پسران، تمام مقاطع تحصیلی پسران و دختران بهعلاوه انیستیتو زبان انگلیسی را راهاندازی کرده است.
اهداف آموزشکده سما در بخش مدارس آموزش مهارتمحوری در کنار آموزش علمی بهمنظور پاسخ به نیازهای فردی و اجتماعی زندگی دانشآموزان و سوقدادن و هدایت آنان به رشتههای فنیوحرفهای آموزشکده و دانشگاه آزاد اسلامی است که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نزدیک به ۷۵۰ دانشآموز مشغول به تحصیل هستند.
در بخش آموزشکده نیز با آموزش کارگاهی و فنیوحرفهای متناسب با نیازهای بازار کار و مشاغل حرفهای اجتماعی جامعه، تعداد ۹۵۰ دانشجو در حال تحصیل هستند.
چشمانداز آینده واحد بابل
۱- واحد دانشگاهی بابل علاوهبر گسترش تمام فعالیتهای پژوهشی دانشجویی و فرهنگی با توجه به نیاز منطقه به رشتههای تحصیلی جدید و راهاندازی مقاطع تحصیلی بالاتر، توجه خود را به مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکتری معطوف کرده و تاکنون موفق به اخذ ۵۶ رشته در مقطع کارشناسی ارشد، ۱۷ رشته در مقطع دکتری تخصصی و یک رشته در مقطع دکتری حرفهای دامپزشکی شده است.
۲- تمام مراحل قانونی برای راهاندازی چند رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد و برخی از رشتههای شاخه پزشکی نیز بهزودی به مجموعه رشتههای تحصیلی واحد بابل اضافه خواهد شد.
۳- ارتقای کیفیت فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی بهویژه در دورههای تحصیلات تکمیلی که نیروی انسانی متخصص و کارآمد باید تربیت شوند.
۴- ایجاد انضباط مالی و مدیریت بر هزینه و رعایت اصل صرفهجویی با توجه به کاهش تعداد دانشجو و فرهنگسازی با توجه به رویکرد باورهای دینی و مذهبی مبتنیبر مسئولیتپذیری، تعهد، انجام کار، پاسخگویی و تکریم ارباب رجوع همراه با صداقت و امانتداری.
۵- تشکیل ستاد جذب دانشجو بدون آزمون برای افزایش کمی تعداد دانشجویان با توجه به کاهش رشد جمعیت و افزایش دانشگاهها و مراکز آموزشی.
۶- توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی با رویکرد تقویت باورهای اعتقادی، مذهبی کارکنان دانشگاه در راستای افزایش تعهد اجتماعی، وجدان کاری و ... توجه به سرمایه اجتماعی با هدف ایجاد وحدت، یکپارچگی و همگرایی بین استادان، دانشجویان و کارکنان.
۷- حرکت به سمت آزمایشگاه مرجع شدن در استان مازندران بهطوری که حداقل دو یا سه بخش آزمایشگاهی واحد عنوان تخصصی و کاربردی را با توجه به ظرفیتهای موجود و معرفی بیشتر خدمات آزمایشگاهی و پشتیبانی ساها به دانشجویان، پژوهشگران، مؤسسات و شرکتها کسب کنند.
۸- پیگیری عضویت دانشکده دامپزشکی واحد بابل در انجمن بینالمللی دامپزشکان جهان، ارتقای کیفیت آموزش از طریق مدیریت و انسجام بیشتر در مدیریت مدیران گروههای تخصصی و برنامهریزی برای اشتراک بیشتر منابع الکترونیکی برای استفاده استادان و دانشجویان.
۹- تمرکز بر فعالیتها و طرحهایی که شاخصههای استاندارد ندارند و نیز رعایت استانداردهای آموزشی، پژوهشی و بخشنامههای صادرشده از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی.
رؤسای واحد بابل از ابتدا تاکنون:
۱- مرحوم سیدعلی طبریپور (مؤسس) خرداد ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۱
۲- دکتر بیژن غمخوار ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۳
۳- حجتالسلام حسن قلیپور ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۱
۴- حجتالسلام سیدحسین ابراهیمیان ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۳
۵- حجتالسلام حسن قلیپور ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶
۶- همایون مؤتمنی مرداد ۱۳۹۶ تا آذر ۱۳۹۶
۷- وحید فلاح سیادکا آذر ۱۳۹۶ تا اردیبهشت ۹۹
۸- سیدمیرالله حسینی اردیبهشت ۹۹ تاکنون
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/